Ontdek jouw sector

Functieverkenner is een digitaal platform dat informeert over de (loopbaan)mogelijkheden in jouw sector. Wil je gedetailleerde informatie over de functies binnen jouw sector zien? Wil je kijken wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen functies? Welke opleidingen passen bij de functie die je uitoefent, of juist de functie die je interessant vindt? Wil je gematcht worden met alle mogelijke functies in deze sector? Met de Functieverkenner krijgen leerlingen en studenten in de sector, mensen die werkzaam zijn in de sector, én mensen die een overstap naar de sector overwegen, een uitgebreid overzicht van alle functiemogelijkheden binnen de sector.

Boek een demo
image/svg+xml

Arbeidsmarkt in beweging

De arbeidsmarkt is meer dan ooit in beweging. Beroepen veranderen, functies krimpen en groeien. Mobiliteit is één van de sleutels voor een goed functionerende arbeidsmarkt én voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers. In cao’s hebben sociale partners afspraken gemaakt over het stimuleren van scholing en mobiliteit. Medewerkers beschikken niet vanzelf over de juiste informatie om regie over de eigen loopbaan te nemen. SkillsKompas beschikt over kennis van de arbeidsmarkt en functies die kan worden benut om mobiliteit te stimuleren en faciliteren. Zo kan je met de Functieverkenner bijdragen aan zowel behoud van medewerkers in de sector, als aan nieuwe mensen te enthousiasmeren.

Functieverkenner is een digitaal platform waarin mensen advies krijgen over functies die bij hen passen en over de arbeidsmarktkansen in die functies.

Functieverkenner geeft inspiratie voor en richting aan het nadenken over volgende loopbaanstappen. Zo wordt mobiliteit een kans in plaats van opgelegd door reorganisaties.

Functieverkenner bevat actuele informatie over (ontwikkelingen en innovaties in) functies, onderwijs en over de arbeidsmarkt.

Overzicht projecten

meer over zorginspirator
meer over STL functieverkenner
meer over mijn techniekloopbaan

Ontdek jouw sector met de Functieverkenner.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van Functieverkenner in jouw sector.

Boek een demo