De geschiedenis van SkillsKompas

Met ervaring klaar voor de toekomst.

Onze bureaus staan al bijna 20 jaar in Woerden. Eerst aan de Korenmolenlaan, daarna de Johan van Oldebarneveltlaan en tegenwoordig aan de Houttuinlaan. Maar waar onze bureaus staan, maakt eigenlijk niet uit. Als er internet is, kunnen we ons werk doen.

Zoals onze locatie steeds is veranderd, zijn ook onze diensten blijven veranderen. We zijn begonnen met een stevige onderzoeksbasis in de technische installatiebranche en hebben deze uitgebreid tot andere (technische) sectoren en de zorg en welzijn. Eerst vooral het onderzoeken van de arbeids- en onderwijsmarkt en de invloed van technische en sociale innovaties daarop. Daarna ook steeds meer aandacht voor kwaliteit van het werk, HR en werkgeluk. Opdrachten en opdrachtgevers zijn veranderd en accenten verlegd. Wat niet is veranderd, is de kern van ons werk: datagedreven. En met dit principe zien we de toekomst tegemoet!

Missie en visie

De missie van SkillsKompas is om elke professional op de arbeidsmarkt beter te informeren over zijn of haar ontwikkelingsmogelijkheden en kansen op de arbeidsmarkt. SkillsKompas voorziet in die behoefte door data gedreven HR-analytics tools aan te bieden die inzicht verschaffen in ontwikkelingen van functies. Dat doen we zowel op bedrijfsniveau als op sectorniveau.

Ons team

Maarten Sprengers
Maarten SprengersDirecteur
Helmine Roodenburg
Helmine RoodenburgProjectmanager
Maikel Hengstler
Maikel HengstlerSenior data-analist

Maak kennis met SkillsKompas

Ontdek de tools van SkillsKompas voor jouw bedrijf of jouw sector