Functieverkenner voor de Techniek

Zicht op je mogelijkheden met Mijn techniekloopbaan.

Boek een demo

Opdracht

Hoe geven we professionals die werkzaam zijn in de techniek inzicht in hun ontwikkelingsmogelijkheden.

Opdrachtgevers Mijn techniekloopbaan

Opleidings- en ontwikkelingsfondsen hebben, samen met werkgevers- en werknemersorganisaties, de handen ineengeslagen om dit platform te realiseren. Het consortium bestaat uit OOM, OOMT, OOC, OTIB (nu Wij Techniek), FNV Metaal, CNV Vakmensen, en De Unie. Gezamenlijk ondersteunen zij met Mijn techniekloopbaan de technieksector bij een goed werkende arbeidsmarkt met genoeg gekwalificeerde en gemotiveerde professionals.

Mijn techniekloopbaan in het kort

Mijn techniekloopbaan biedt medewerkers in de techniek de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan met hun loopbaan. Met de tool breng je kennis en vaardigheden in kaart en verken je toekomstmogelijkheden. In één oogopslag wordt duidelijk welke stappen iemand moet zetten om zijn of haar eigen doelen te bereiken.

Ontdek jouw sector met de Functieverkenner.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van Functieverkenner in jouw sector.

Boek een demo

Waarom Mijn techniekloopbaan?

Of Nederland in 2050 CO2 neutraal is? Dat is een uitdaging voor de complete technieksector. Techniek gaat in die energietransitie een sleutelrol vervullen. De techneut als energieregisseur. In de gebouwde omgeving, infrastructuur, industrie en mobiliteit. En dat betekent: kansen voor werkgevers en werknemers om aan de slag te gaan met nieuwe kennis en nieuwe samenwerkingspartners, vanuit een rol die tien jaar geleden nog ondenkbaar was.

Hoe werkt Mijn techniekloopbaan?

Mijn Techniekloopbaan is een online instrument waarmee je je eigen profiel kunt aanmaken en kennis en vaardigheden in kaart kunt brengen. Met Mijn Techniekloopbaan ontdek je jouw sterke en minder sterke kanten. Ook kun je je toekomstmogelijkheden bekijken. In één oogopslag zie je welke stappen je moet zetten om jouw persoonlijke doelen te kunnen bereiken.

Je kunt Mijn Techniekloopbaan inzetten bij loopbaanbegeleiding (door een loopbaancoach) of bij loopbaanadviesgesprekken. Ook voor duurzame inzetbaarheidstrajecten is dit online instrument zeer geschikt.

Doekle Terpstra | Techniek Nederland

“Hoe kan je de regie nemen over de ontwikkeling van jouw loopbaan? Hoe bepaal je jouw eigen koers? Kortom, wat heb je nodig om regisseur te worden én te blijven in jouw werk? We hebben samen met de vakbonden en andere technische opleidingsfondsen Mijn Techniekloopbaan ontwikkeld. Hiermee bieden we inzicht in jouw huidige kennis en vaardigheden. Je kunt zo eenvoudig digitaal bepalen waar je staat en wat het volgende station is. Deze tool reikt jou de noodzakelijke inzichten aan om regisseur te kunnen zijn van jouw eigen vakmanschap.”

Ontdek jouw sector met de Functieverkenner.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van Functieverkenner in jouw sector.

Boek een demo

Voor wie is Mijn techniekloopbaan?

Deze website is voor de domeinen metaalbewerking, mobiliteit, carrosserie, en installatietechniek.

Mijn techniekloopbaan is bedoeld voor alle mogelijke professionals die in de techniek werken: van receptionist, marketeer en directeur, tot mensen met een specifiek technisch beroep in een van de techniekbranches.

Wanneer gebruik je Mijn techniekloopbaan?

Je bent net klaar met je opleiding en aan de slag gegaan in een technisch bedrijf. Of misschien doe je het werk al jaren. Maar gaandeweg je loopbaan loop je net als iedereen weleens tegen zaken aan die je graag anders zou willen. Misschien wil je van functie veranderen, of juist meer uit je huidige functie halen. Met Mijn techniekloopbaan kun je plannen maken en doelen stellen. En het beste uit jezelf halen. Zodat je vol energie en enthousiasme invulling geeft aan jouw ontwikkeling en verdere loopbaan.

Ontdek jouw sector met de Functieverkenner.

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden van Functieverkenner in jouw sector.

Boek een demo